Vi behöver hitta nya sätt att bo

Botello grundades i mitten av 2019 med avsikt att hitta nya innovativa lösningar på sätt att bo. Det var i samband med byggnationen av ett attefallshus som idéen om Botello föddes hos vår grundare, Keyvan Houshmand. Det ska vara självklart att kalla en plats hemma, men tyvärr ser bostadsmarknaden annorlunda ut.

Den nya lagen om attefallshus innebär att husen får vara 30 m² istället för 25, det gör att vi kan bygga nya hem på befintlig tomtmark. På så sätt kan vi tillsammans med tomtägare skapa fler bostäder på platser som annars inte nyttjas. Rimligt, schysst och viktigt, tycker vi. Tillsammans med tomtägare kan vi hjälpa till att minska bostadsbristen.

Botello har sedan starten varit en del av Serendipity-koncernen som tror på hållbara affärsmodeller som bidrar till en hållbar framtid. Tillsammans med Botello kan alla med en tomt göra något åt bostadssituationen. Genom att investera i ett attefallshus som sedan hyrs ut så öppnar det upp för fler boenden och en minskad bostadsbrist. Du som villaägare gör gott för samhället samtidigt som du rustar dig själv med en extra inkomst. Alla tjänar på det helt enkelt.

Sedan starten har Botello vuxit med flertalet kompetenta kollegor och under 2020 byggdes de första husen, där det nu bor hyresgäster. I dagsläget är vi glada att föra dialog med flertalet kunder och under 2021 kommer många fler Botellohus stå inflyttningsklara.

Vi användercookies, en liten datafil som lagras i din dator för att öka säkerheten för våra användare samt förbättra de tjänster vi erbjuder. Om du inte vill att vi använder cookies kan du enkelt stänga av det i din browser.